Haber

Adana’daki Tutar Yapı Sitesi davası ertelendi

ADANA’da 6 Şubat depreminde yıkılan Tutar Yapı Sitesi’nin ilk duruşmasında, tek sanık Cüneyt A.’nın yurt dışında olması nedeniyle sanık koltuğu boş kaldı. Şikâyetçi ve tanık ifadelerinin alındığı duruşma, yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verilmesi üzerine 23 Şubat’a ertelendi.

Merkezi Kahramanmaraş’ta 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen depremde, Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi Tutar Yapı Sitesi’nin C Blok’u da yıkıldı. Apartmanda yaşayan 65 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Sitenin diğer 3 bloğu ise ayakta kaldı. Yapılan soruşturmada sitenin müteahhidi HT’nin 2008 yılında hayatını kaybettiği belirtildi. Soruşturmaya sanık olarak katılan sitenin inşaat mühendisi Cüneyt A.’nın 3 gün yurt dışına çıktığı kaydedildi. depremden önce.

23 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Tutar Yapı Sitesi davasının ilk duruşması 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın tek sanığı Cüneyt A. firari olduğundan sanık koltuğu boş kaldı. Şikâyetçi ve tanıkların ifadelerinin alındığı duruşmada, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hazırlanacak yeni bilirkişi raporunun hazırlanmasına karar verildi. Duruşma 23 Şubat 2024’e ertelendi.

YENİ BİR RAPOR YAPILMASINI İSTEDİK

Duruşmanın ardından açıklama yapan avukat Mehtap Akyüz Özcan, “Soruşturma sırasında 2020 yılında zemin katta yapılan tadilatların hiç incelenmediğini, tadilat yaptıranların dahi ifadelerinin alınmadığını söylemiştik. Binaya ilişkin dosyada yer alan 3 laboratuvar sonucundan 1’inin kötü, 2’sinin ise iyi olduğu belirtildi. “Bu sonuçlar çelişkili olduğundan yeni bir rapor hazırlanmasını ve yapılan tadilatların incelenmesini talep ettik ve bu da kabul edildi” dedi.

‘DUYGUSAL BİR DURUŞMAYDI’

Avukat Gülsüm Öz Doğru, “Çok duygusal bir duruşmaydı. Çünkü yakınlarımızı orada kaybettik. Biz sadece müştekinin avukatı değil, mağdurun da yakınıyız. O yüzden dosyaya sıkı sıkıya sarılıyoruz. Yapabiliriz. Bu konuda ihmali olan herkesin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu