Ekonomi

Antalya Büyükşehir Belediyesi büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, artan üretim girdi maliyetlerine ayak uyduramayan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 hibe ile yem takviyesi sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan proje kapsamında Elmalı’nın Çobanisa ve Çukurelma Mahallelerinde 7 üreticiye toplam 210 çuval süt yemi takviyesi sağlandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tarım ve hayvancılığın her alanında üreticiyi destekleyen projeleri her geçen gün artarak devam ediyor. Başkan Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan yem desteği, kırsalda süt üreten çiftçilere umut verdi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatif Şube Müdürlüğü projesi kapsamında 1 ila 5 süt sığırı olan üreticilere, yıl boyunca hayvan başına iki ayda bir yüzde 15 hibe ile 300 kilo yem takviyesi verilmeye devam edilecek. yıl.

ÜRETMEK VE BÜYÜMEK ÇOK MALİYETLİ

Çobanisa İlçesi’nde hayvancılıkla uğraşan üretici Salih Özdemir ise yem fiyatlarında maliyetlerin çok arttığını belirterek, “Üretici olarak maliyetlerden dolayı üretimi durdurma noktasına geldik. Geçen yıl 1 adet almıştık. 1 somun ekmeğe kilo saman. Artan girdi maliyetleri karşısında zorlanıyoruz. Şu ana kadar yapacak bir şeyimiz olmadı.” “Belediye Başkanı üretime destek vermedi. Büyükşehir Belediyesi’nin süt yemi takviyesi projesini ilk duyduğumda çok şaşırdım ve inanamadım. Başvurumuzu yaptık, gerekli evrakları teslim ettikten sonra bugün yemi aldık. Büyükşehir Belediyemizin desteklerinden çok mutluyuz. Liderimiz Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz” dedi. .

DESTEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı Çobanisa’da dağıttığı süt yemini alan diğer yetiştirici Salih Kara ise şunları söyledi: “Günümüzde üretim yapmak çok maliyetli. Birçok üreticimiz hayvancılığı bırakmak zorunda kaldı. Maalesef bu mahallede üretim her geçen gün azalıyor. Biz de hayatta kalmak için direniyoruz. Biz üreticiler, yaptığımız emeğe güveniyoruz.” Ödülü almak istiyoruz. İstikrarsız fiyat politikasının altında eziliyoruz. Bu anlamda takviyeler bizim için çok pahalı. Büyükşehir Belediyesi’nin bize vereceği yem desteği maliyetlerimizin azalmasına katkı sağlayacak. Verilen yem protein değeri açısından oldukça yeterlidir. Süt veriminde artış olacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi desteğini biz üreticilerden esirgemiyor. “Lideri Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu