Haber

‘Ayhan Bora Kaplan VIP’den kaçacaktı’

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen; Uyuşturucu, tefecilik ve gece kulüplerini ele geçirmekle suçlanan Ankara’daki ‘Kaplan’ çetesinin lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yurt dışına kaçmak üzereyken gözaltına alınmasıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

Önceki gün Esenboğa Havalimanı girişinde gerçekleştirilen operasyonda yanında yüklü miktarda parayla birlikte gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan’ın VIP kullanarak yurt dışına çıkmaya hazırlandığı iddia edildi.

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre, suç örgütünün lideri olmakla suçlanan Kaplan, üst düzey bürokrat ve siyasetçilerin kullandığı VIP bölümünden Köln’e gitmeyi planlıyordu.

İŞLEMLERİ İKİ HAVALİMANI ÇALIŞANI YAPTI

Aralarında emekli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının da bulunduğu silahlı adamlarıyla birlikte Ankara’dan direkt uçuşla Almanya’nın Köln kentine gitmek üzere havalimanına giden Kaplan, saat 21.45’te uçuşunu sorunsuz tamamlamak için gerekli biniş kartı ve pasaport işlemlerini tamamladı. herhangi bir problem. Hizmetlerin şirket çalışanı tarafından tamamlandığı belirlendi.

Bilet ve pasaport işlemlerinin incelenmesi sonucunda Kaplan’ın Almanya’ya tek başına gideceği belirlendi.

YARIN MAHKEMEYE ÇIKACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Hatalara Karşı “Suç Örgütü Lideri” olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Kaplan’ın yasal tutukluluk süresi 24 saat sürecek. yarın sabah sona eriyor. Kaplan ve birlikte gözaltına alınan şüpheliler yarın Ankara Adliyesi’ne getirilecek. Bu nedenle adliye çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak. (HABER MERKEZİ)

derikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu