Haber

Bakan Özer: Halk eğitiminde uluslararasılaşıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Özer, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ndeki 3 bin 500’den fazla kursu yıl sonuna kadar güncelleyeceklerini belirterek, “Tüm kursları dijital platforma taşıyacağız. Artık halk eğitiminde uluslararasılaşıyoruz. Açacağız.” vatandaşlarımızın kullanımına ve sertifikasyonuna yöneliktir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde; Ankara Ankara keçisinin yününden elde edilen sof kumaşını ticari, ekonomik, tarımsal ve sosyolojik olarak gündeme getirmek, hatırlatmak, prestij kazanmak ve canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘Ankara Sof Atölyesi’ne katıldı. benzersiz bir malzemedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022’de hedeflerini aştığını ifade eden Özer, “İlk hedefimiz 3 bin anaokulu yaparak okul öncesi okullaşma oranlarını Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı (OKB) ortalamasına getirmekti. Çünkü okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğinin odak noktası oldu.Bugün prestijiyle ülkemiz çocuklarına 5.541 kreş kazandırıyoruz.Yani 2022 yılında 3 bin kreş kapasitesi ile yola çıkarken, 1 yılda kısa sürede 5 bin 541 anaokulu kapatılacak. Mevcut yatırımlarla bu kapasitenin 6 bini geçeceğine inanıyorum. Bu bir devrim” dedi.

Bir yıl gibi kısa bir sürede 5 yaşında okullaşma oranının yüzde 65’ten yüzde 98’e çıktığını ifade eden Özer, yıl sonunda bu oranın büyük ihtimalle yüzde 100’e ulaşacağını kaydetti. ‘BÜTÜN DERSLERİ DİJİTAL PLATFORMA TAŞIYACAĞIZ’ Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile ilgili 3 yeni hedefi paylaşan Bakan Özer, “İlk hedefimiz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde 3 bin 500’ün üzerinde kursun olması. Güncelleyeceğiz. özellikle akademisyenlerin, uzmanların ve işgücü piyasasının taleplerini dikkate alarak istihdamı ön planda tutacak şekilde güncelleyeceğiz.İkinci hedefimiz ise tüm dersleri dijital platforma taşımak.Tüm eğitim içeriklerini bir araya getireceğiz. Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı’nın kısaltması olan HEMBA ile 2022 sonuna kadar dijital platformda.Üçüncü hedefimiz artık halk eğitiminde uluslararasılaşmak yani devrettiğimiz tüm derslerimizi açacağız. HEMBA ile birlikte dijital platformun başta Balkanlar olmak üzere kıta Avrupası’ndaki tüm vatandaşlarımızın kullanımına ve belgelendirilmesine yönelik kişisel gelişim için çok önemlidir. Sadece Türkiye’deki vatandaşlarımızın değil, Kıta Avrupası’ndaki vatandaşlarımızın da durumu. 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile hizmete sunmuş olacağız” dedi.

Bakan Özer, atölyede kullanılacak kumaşın ihracat kalemi haline getirilmesi için çalışacaklarını belirterek, “Şal ve kumaşta uyguladığımız mekanizmayı takip ederek, yenilikçi yaklaşımlarla üretim ve geliştirme konusunda bakanlık olarak her türlü girişimi yapacağız. Şırnak’ta şal kumaşı üretiyoruz.” Köy yaşam merkezlerimiz bu amaçla kuruldu. Orada bir değişiklik yaptık; her köy okuluna halk eğitim merkezi kurduk. O köyde yaşayan vatandaşlarımızın tarım, hayvancılık, günlük yaşam becerileri konusunda istedikleri her türlü eğitimi kasabaya gelmeden, şehre gelmeden köyünden almalarını istedik. 2 bin köy yaşam merkezimizde bugüne kadar 147 bin vatandaşımız eğitim gördü. Daha önce sıfırdı çünkü orada hizmet yoktu. İşte bugün yapmak istediğim yumuşak kumaş ile ilgili bir merkez kurmak, köy yaşam merkezi kurmak, orada keçi yetiştirmek, mesleki eğitim genel müdürlüğüne bağlı olarak yetiştirilmelerini sağlamak, tüm süreçleri takip etmek ve halk eğitim merkezi aracılığıyla üretimlerini ve tüm dokuma atölyelerini kurarak vatandaşların ilgisini çekecek. Köylerimizi aynı zamanda bir işletme ile birleştirerek çırak kalfa olarak işlerliğini sağlamak için; ama üretilen işleri yurt dışına ihraç etmek. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunu tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu