Haber

BOM Karting Takımı Motul 2023 Türkiye Karting Şampiyonasını İkinci Sırada Bitirdi

BOM Karting Takımı, Motul 2023 Türkiye Karting Şampiyonası’nı ikinci olarak tamamladı. Pilots Master kategorisinde ikincilik ve üçüncülük kupalarını kazanan BOM Karting Takımı, 2023 sezonuna damgasını vurdu.

Türkiye Karting Şampiyonası’nda mücadele ettiği üç dönemde de grup ikincisi olan BOM Karting Takımı’nın başarısı kutlandı. Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tiftik,  “BOM Karting ekibimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında bizleri gururlandırdı. Motul Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2023 sezonunu toplamda üç kupayla tamamlayan grubumuza, bizlere yaşattıkları mutluluk ve memnuniyetten dolayı teşekkür ediyorum, “dedi.

Borusan Otomotiv Yönetim Konseyi Üyesi Levent Kocabıyık şunları söyledi: “Otomobil sporlarına açılan kapı olan kartingde elde ettiğimiz bu başarı, BOM’un kuruluş amacı olan gençleri bu alana teşvik etme çabamız açısından oldukça anlamlı ve değerlidir. Temellerini 3 yıl önce attığımız BOM Karting takımının, üç dönem üst üste Türkiye Karting Şampiyonası’nda podyumda yer almasının mutluluğunu yaşıyoruz. “Türkiye’nin 100’üncü yılında motor sporlarında elde edilen başarılarda emeği geçen tüm takım arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum” dedi.

Motul Türkiye Karting Şampiyonası 2023 sezonunda; Dört farklı pistte toplam yedi  ayakta yarıştıklarını belirten BOM Karting Takım Yöneticisi Ahmet Köseleci,“Sezon boyunca en çok sporcunun katıldığı Master ve Mini kategorilerinde başarılı sonuçlar elde eden pilotlarımızı ve tüm teknik ekibimizi canı gönülden tebrik ediyorum. 2024 sezonunda kadromuza katılacak yeni sporcuları yakında açıklayacağız, Ne zaman şampiyonluk sloganıyla yola çıkacağız” diye konuştu.

Master ve Junior Kategorilerinde Mücadele Ettiler
BOM Karting Master kategorisi pilotu Mustafa Can Özdoğan sezon boyunca gösterdiği performansla şampiyonluğu ikinci sırada tamamlarken, Muratcan Eğilmez İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenen son yarışta podyuma çıkarak sezonu üçüncü sırada tamamladı. Master kategorisinde yarışan diğer pilotlar Volkan Saatçioğlu ve Suat Mızrak ise ilk sezonda takıma verdikleri değerli destekle şampiyonluğu tamamladı.

Küçük kategoride BOM Karting Takımı’nı temsil eden Efe Ayhan Motul, 2023 Türkiye Karting Şampiyonası’nı 10’uncu, Demir Uyan ise 11’inci sırada tamamladı.

TOSFED 2023 Dönemi Gala Gecesinde Başarılı Personel ve Sporcular Kupalarını Aldı
Büyüleyici bir atmosferde gerçekleşen TOSFED 2023 Dönemi gala gecesinde, dönemin başarılı isimlerinin ödülleri sahiplerine sunuldu. Rekabetin üst düzeyde yaşandığı Motul 2023 Türkiye Karting Şampiyonası’nda BOM Karting takımı, tüm üyelerinin katılımıyla Takımlar ikinciliği kupasını aldı. Pilotlar klasmanında Master kategorisinde ikinci olan Can Özdoğan ile aynı kategoride üçüncü olan Muratcan Eğilmez gala gecesinde kupalarını aldılar. BOM Karting Takımı, Motul 2023 Türkiye Karting Şampiyonası’nı toplam üç kupayla tamamladı.

BOM Karting grubunun sponsorları Borusan Otomotiv, Shell, Borusan Lojistik, Borçelik, Gedik Piliç, Borusan Oto, Supsan ve Porland’dır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu