Ekonomi

Bunu vurgulayarak söyledi! “Türkiye için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız”

Waddaulah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Waddaulah, Türkiye’deki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmak için desteğe hazır olduklarını ifade etti.

“TÜRKİYE İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Waddaulah konuşmasının başında Türkiye’de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Türk halkına taziyelerini iletti, “Çok yıkıcı depremler sonucu yaşanan felaketin ardından Brunei, Türkiye ile her zaman dayanışma içinde ve elinden gelen her şekilde yardıma hazır. Türk milletinin gücü, Türkiye bu trajedinin üstesinden gelecek, hatta güçlenecektir.” Gelecek.” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede ikili, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıklarına işaret eden Waddaulah, “2012’de Cumhurbaşkanlığı düzeyinde son ziyaretimden sonra iki ülke ilişkilerinin büyük ilerleme kaydettiğini görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. .” değerlendirmesini yaptı.

İki ülke bağlarında eğitim, savunma ve ekonomik iş birliğini daha da artırmayı hedeflediklerini ve bugün birçok alanda anlaşmalara imza attıklarını anlatan Waddaulah, imzalanan anlaşmalar sayesinde iş birliğini artırma hedefine daha kolay ulaşacaklarını söyledi. Bugün.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A BRUNEI’DE ÇOK YATIRIM FIRSATLARI OLDUĞUNU SÖYLEDİM”

Waddaulah, Türk öğrencilerin Brunei devlet bursu ile yüksek lisans eğitimlerini Brunei’de tamamlayabileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız (Erdoğan) ile yeni alanlarda işbirliği konusunda da görüş alışverişinde bulunduk. Örneğin kültür-sanat, tarım ve gıda sektörü gibi Türkiye’nin büyük tecrübe ve uzmanlığa sahip olduğu alanlar. Brunei, Güneydoğu Asya’da da çok stratejik. “Aslında hızla gelişen bir ada. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Brunei’de birçok yatırım fırsatı olduğunu söyledim. Aslında her iki ülkenin de büyük yatırım fırsatları var.”

Görüşmede Myanmar’daki durum da dahil olmak üzere ASEAN’daki son gelişmeleri ele aldıklarını kaydeden Waddaulah, “5 maddelik uzlaşmanın uygulanması gereğinin altını çizdik. Bu noktada Türkiye’nin katkısını ve katkısını vurgulamak istiyorum. ASEAN’ın sektörel diyalog ortağı olarak değer.” görüşünü paylaştı.

FİLİSTİN’E DESTEK MESAJI

Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’na verdiği desteğin altını çizen Brunei Darüsselam Sultan Waddaulah, “Bu bağlamda Brunei’nin Filistin’le dayanışma içinde olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. İsrail’in sürekli saldırılarını da kınıyor.” mesajınızı verdi.

Waddaulah, Ukrayna’daki çatışma ve gerginliğin artması konusundaki kaygılarını dile getirdiklerini belirterek, “(Ukrayna’nın) toprak bütünlüğü ve egemenliğinin önemli olduğunu ve bu ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini söyledik. Karadeniz Tahıl İnisiyatifi’nin imzalanmasındaki olumlu katkısı takdire şayandır.Ayrıca aktif arabuluculuk yaparak Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin düşürülmesine katkısını da takdir ediyoruz.” terimleri kullandı.

Sultan Waddaulah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye halkına misafirperverlikleri için teşekkür ederek, iki ülkenin çıkarlarının iyi durumda olduğunu ve görüşme sonunda daha da gelişerek güçleneceğini belirtti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu