Haber

Cumartesi günü TYT mi yoksa AYT mi yapılacak? Cumartesi hangi YKS seansı yapılacak, TYT mi, AYT mi? 17 Haziran Cumartesi sınav oturumu!

ÖSYM tarafından belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( evet ) takvime odaklanır. Bu yazımızda TYT ve AYT seanslarının hangi günlerde yapılacağını ele aldık. Bu şekilde vatandaşların internetten araştırdığı Cumartesi TYT mi yoksa AYT mi yapılacak? Sorunuzu sizin için cevapladık. Peki cumartesi TYT mi yoksa AYT mi olacak? Cumartesi hangi YKS seansı yapılacak, TYT mi, AYT mi? 17 Haziran Cumartesi günü sınav oturumu!

CUMARTESİ TYT Mİ AYT MI?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. TYT sınavı olarak ilk oturum saat 10.15’te başlayacak ve 13.00’de sona erecektir. Bu bölümde toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecektir.

Yükseköğretim Kurulu, önlisans ve lisans programlarında 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanlarının 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı itibarıyla uygulamasının kaldırıldığını duyurdu. “Adaylar sınav puanına ortaöğretim başarı puanını ekleyerek yerleşme imkanı bulacaklar. 135 dakika olan TYT sınavının süresi 30 dakika uzatılarak 165 dakikaya çıkarılacak.” Buna göre TYT testinin süresi 30 dakika uzatılarak 165 dakikaya çıkarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu