Haber

Dünya Gıda Programı: 783 milyon kişi gıdaya erişimde sorun yaşıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) verilerine göre dünyada yaklaşık 783 milyon insan gıdaya erişimde sorun yaşarken, 50’den fazla ülkede yaklaşık 47 milyon insan açlığın eşiğinde.

WFP İcra Direktörü Cindy McCain, BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) düzenlenen oturumda küresel gıda krizine ilişkin konuştu.

McCain, “Savaş, ekonomik çalkantı, hızlanan iklim değişikliği ve çevresel bozulma her yıl milyonlarca insanı yoksulluğa ve umutsuzluğa sürüklüyor” dedi. söz konusu.

Dünya nüfusunun yaklaşık 1/10’una karşılık gelen yaklaşık 783 milyon kişinin gıdaya erişimde sorun yaşadığına dikkat çeken McCain, “WFP, 50’den fazla ülkede yaklaşık 47 milyon insanın açlıktan bir adım uzakta yaşadığını iddia ediyor.” bilgiyi verdi.

McCain, “5 yaşın altındaki 45 milyon çocuğun akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu iddia ediliyor” dedi. Açıklamalarıyla açlığın pençesindeki çocuklara dikkat çekti.

Dünyanın birçok yerinde görülen açlık artışının tek seferlik bir durum olmadığını ve koşullar değiştikçe düzelmeyeceğini belirten McCain, “Şu anda küresel çapta artacak uzun vadeli ve eş zamanlı bir dizi krizle karşı karşıyayız. İnsani ihtiyaçlar.” sözlerini kullandı.

WFP gıda yardımı bütçesini azaltıyor

McCain, kaynakların azalması nedeniyle WFP’nin milyonlarca kişiye gıda yardımını kesme kararı almak zorunda kaldığını, yeni kesintilerin yolda olduğunu belirtti.

İnsani yardım ihtiyacının devam ettiğini ancak bütçenin kısıldığını belirten McCain, sektörler arası işbirliklerinin ön plana çıktığı yeni modellerin tasarlanması gerektiğinin altını çizdi.

Özel bölümün bu bağlamda öne çıktığını vurgulayan McCain, “Ortak hedefimiz, açlık ve yoksullukla etkin bir şekilde mücadele etmemizi ve uzun vadede insani yardım ihtiyacını azaltmamızı sağlayacak iddialı ve çok sektörlü ortakları güçlendirmektir.” dedi.

habergeyve.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu