Yaşam

Fazla Uzaklara Gitmeden Tatilin Keyfini Çıkarmak İsteyenler İçin İstanbul’da Gezilebilecek En İyi Plajlar

İstanbul’da yaşayan ve yoğun iş temposu nedeniyle tatil planı yapmayanlar ve aniden deniz havası solumak için gelenler için harika plaj önerileriyle karşınızdayız. İstanbul’a yakın ve şu sıralar pek ilgi çekmeyen daha bakir plajları sizler için derledik. Tekliflerimiz, İstanbul’un gözbebeği Şile plajları başta olmak üzere Kilyos ve Büyükada’nın birbirinden güzel plajlarından oluşmaktadır. İster hafta içi ister hafta sonu küçük bir kaçamak yapmak ve tatil gücü elde etmek isteyin, gelin bu plajları birlikte tanıyalım!

1. Kabakoz Plajı – Şile

İstanbul kaçamağı denilince akla ilk gelen yer olan Şile, birbirinden güzel kumsallarıyla gerçekten de ilk olmayı hak ediyor. Seçenek çok olunca daha sakin koylar bulmak mümkün. Bunlardan biri de Kabakoz Plajı. Araba ile ulaşabileceğiniz Kabakoz Plajı, taş yerine kumlu sahil sevenlerin seveceği cinsten. Ama kendi şemsiyenizi getirmeniz gerekiyor. Ayrıca duş, wc gibi ihtiyaçlar için tesis bulunmaktadır.

Ziyaretçi Yorumu: Suyu çok temiz, arabasız gitmek imkansız. Plaj ücretsizdir, şezlong ve şemsiye yoktur, sadece kendi şemsiyenizi getirin, çadırda kamp yapabilirsiniz, cumadan pazara gidebilirsiniz. İstanbul’un tertemiz suyu olan plajlarından biri.

2. Uzunkum Plajı – Şile

Şile’nin sakin plajlarından bir diğeri de Uzunkum Plajı. Ağlayankaya caddesi üzerinden ulaşımın sağlandığı yerde ince kumlu çakılsız bir plaj sizi bekliyor. Herhangi bir tesise bağlı olmadığı için temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer yok fakat bunun en büyük faydası Uzunkum’un sakin olması bu sayede kafanızı dilediğiniz gibi dinlendirebilmeniz. Karadeniz olması nedeniyle deniz bazı günler dalgalı oluyor ve bunu göz önünde bulundurarak tercih etmelisiniz.

Ziyaretçi Yorumları: Şile merkezden doğuya doğru Ağlayankaya caddesi üzerinden Şile Uzunkum plajına ulaşabilirsiniz. Bir kilometreden fazla kumsalı olan bir yer. Burada üç kumsal var, kum iyi, çakıl yok. Plaj oldukça büyük ve geniştir. Şile’nin diğer plajlarına göre deniz daha temiz, yosun ve denizanası yok.

3. Kurna Halk Plajı – Şile

Diğer bir teklif ise Kurna Halk Plajı. Ağırlıklı olarak kamp yapmayı sevenlerin tercih ettiği plaj, ormana yakın doğa ile huzurun en üst düzeyde olduğu lokasyonlardan biri. Su genelde dalgalı olsa da eğer formda bir yüzücüyseniz Kurna’ya bayılacaksınız. Bunların yanı sıra cankurtaran ve otopark bulunan Kurna Halk Plajı’nda duş, şemsiye gibi ihtiyaçların karşılandığı bir tesis bulunmuyor.

Ziyaretçi Yorumu: Ortam sakin, deniz biraz dalgalı o yüzden çocuklar için pek uygun değil. Girişi ücretsiz, dışarıda park yerleri var ve cankurtaran var.

4. Doğancılı Plajı – Şile

Halen doğal bir plaj olan Doğancılı Plajı, sakinlik isteyenler için alternatif seçeneklerden biridir. Hem kamp yapmak hem de denize girmek için tercih edilen plajda ücretli otopark mevcut ancak diğer hizmetler mevcut değil. Kendinize küçük bir piknik çantası hazırladıktan sonra Doğancılı’da günün tadını çıkarabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları: Bozcaada’nın Ayazma plajı gibi çok sığ bir denizi var bilginiz olsun. Sahil oldukça geniştir. Otopark alanı bulunmaktadır. Gündüzü yakalarsanız rahatlıkla denize girebilirsiniz. Sonuçta Karadeniz.

5. Ayazma Plajı -Şile

Şile’nin girişinde yer alan Ayazma Plajı, yöre halkı tarafından halk plajı olarak da biliniyor. Diğer sunduğumuz seçeneklere göre daha fazla ilgi gören Ayazma Plajı, ister kendi eşyalarınız ile girebileceğiniz, isterseniz tesisin hizmetlerinden yararlanabileceğiniz bir plajdır. Denizden bahsedecek olursak çabuk derinleşmediği için çocuklu ailelerin de tercih edebileceği yerlerden biri. Ulaşım açısından arabaya ihtiyaç duymadan rahatlıkla gezilebilecek plajlardan biridir.

Ziyaretçi Yorumları: Ayazma veya Halk plajı Şile’nin giriş tarafında, limanın yanı başında, giriş ücreti yok, otopark, WC, duş ve soyunma kabini var. Özellikle yaz aylarında hafta sonu deniz keyfi için en popüler adres, Şile’nin en kalabalık plajı ve en geniş sahil şerididir.

6. Ağlayan Kaya Sahili – Şile

Şile’nin bilinen plajlarından bir diğeri de Ağlayan Kaya Plajı. Yaz dönemi başlar başlamaz hem Şilelilerin hem de turistlerin gözde tercihlerinden biri olan Ağlayan Kaya, bağlı olduğu tesis sayesinde misafirlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılama imkanı yaratıyor. Uzağa gitmeden küçük bir tatil yapmak istiyorsanız Crying Rock’ın sizi fazlasıyla tatmin edeceğini söyleyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumları: Deniz 7/10 Ambiyans 8/10 Çok uzağa gitmek istemiyorum hadi denize girip bir şeyler içelim, çok ağır olmasın isterseniz gitmek mantıklı, şezlonglar biraz değerli ama bence yine gidebilirsin.

7. Akçakase Plajı – Şile

Yaklaşık 1 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Akçakase plajı, son zamanlarda popüler hale gelen bir doğa olayı. İnce ve yumuşak kumlu kıyıları, keyifli ve sakin koylarıyla herkesi kendine hayran bırakan Akçakase, diğer plajlara göre daha çok denizinin daha az dalgalı ve sığ olması nedeniyle tercih ediliyor. Gitmeye karar verirseniz kendi eşyalarınız ile gidebilir ya da tesisin sunduğu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumu: Sadece manzarası için gidilebileceğini düşünüyorum. Mayıs ayında fotoğraf çekimi için gittik. Dönem açılmadığı için sakin geçti. Deniz soğuktu ama hafif dalgalıydı ki dalgasız denilebilirdi. Kayalıklardan dolayı gölgelik bir alan bulup şemsiyesiz bile oturmak mümkün.

8. Tırmata Plajı – Kilyos

İstanbulluların günübirlik tatil için tercih ettiği lokasyonlardan biri olan Kilyos, sahil şeridi boyunca birçok işletmeyi barındırmasıyla oldukça ilgi görüyor. Kilyos’ta 2009 yılından beri hizmet veren Tırmata Plajı en popüler plajlardan biridir. İlgili hizmet, hijyen kurallarına dikkat, özenli tasarım burayı popüler yapan unsurlar arasında. Kendi başınıza vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle Tırmata Plajı aklınızın bir köşesinde olmalı.

Ziyaretçi Yorumu: Pazar günümüzü Tırmata’da geçirmek istedik. Deniz ve tesis harikaydı. Çalışanlar güler yüzlüydü, wc ve duşlar temizdi. Deniz de bizim için çok keyifliydi, camsı suyu ve temiz kumu vardı. Otopark sorunu yoktur, yol düzgündür. Fiyatlar biraz değerli görünebilir ama kalite hissediliyor. Herkese tavsiye ederim.

9. Milyon Plajı – Kilyos

Türkiye’nin ünlü etkinliklerine ev sahipliği yapan Million Productions tarafından işletilen Million Beach, restoranı, plajı ve aktivite alanlarıyla Türkiye’nin en büyük mekanlarından biri. Bir yanda yeşillik diğer yanda uçsuz bucaksız deniz ile çok keyifli bir gün geçirmenize vesile olacak Million Beach’in etkinlik takvimini de takip etmenizi öneririz. Ancak sabah erken saatlerde gitmenizde fayda var diyoruz aksi halde takside park sorunu yaşayabilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları: Gittiğiniz anda hayran kalacağınız bir yer, çok güzel bir koy. Ve tüm yıl boyunca canlı performanslar! Çok yüksek bir maliyetle yapıldığı belli olan mekanın açılışı ‘Million’ tarafından 2018 yılında yapıldı. Çok güzel bir balık mutfağı var. Enfes mezelere enfes Karadeniz manzarası eşlik ediyor. Yazın denizde yüzmek eminim çok keyifli olacaktır.

10. Suma Plajı – Kilyos

Eğlenceli bir kaçamak yapmak isterseniz Suma Beach karşınızda. Gün boyu DJ performansı ile gücünüze güç katacak olan Suma, yemek ve alkol çeşitliliği açısından da oldukça geniş bir menüye sahip. Özellikle geceye kadar süren partileriyle ünlü Suma’ya bir şans verin diyoruz.

Ziyaretçi Yorumları: Kaliteli, çok güzel deniz ve kum, kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Her mideye göre yemek çeşitleri vardır. Alışılmış içeceklerin yanı sıra alkol çeşitlerinin de bulunduğu bir plajdır. Çocuklar ve evcil hayvanlar ile gidilebilecek bir yer. Gençlik hakim.

11. Burç Plajı – Kilyos

Boğaziçi Mezunları Derneği tarafından işletilen Burç Plajı, Kilyos’ta denize girmek isteyenlerin favorilerinden. Boğaziçi öğrenci ve mezunlarına giriş indiriminin olduğu sahilde adeta bir tatil beldesine gitmiş gibi keyifli bir gün geçireceğinizi söyleyebiliriz. Deniz biraz dalgalı olsa da keyfinizi kaçıracak bir dezavantaj oluşturmuyor. Bunların yanı sıra müşteri profilleri nezih olduğu için bir kızla veya ailenizle gönül rahatlığıyla vakit geçirebilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları: Düzgün ve temiz bir plaj. Temizliğe ve hijyene önem verildiği açıktır. İlk açıldığı gün gittik inşallah böyle devam eder. Fiyatlar orta-yüksek.

12. Baykuş Plajı – Kilyos

Mimar Sinan Hoş Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı olan Baykuş Beach de gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek kaliteli işletmelerden biridir. Misafirlerine sakin vakit geçirme ve doğanın tadını çıkarma fırsatı sunan Baykuş Beach, temizlik konusunda da oldukça hassas. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasak olsa da tesisin günümüze göre uygun fiyatlı hizmet vermesi büyük bir artı. Eşiniz ve arkadaşınızla bu hafta sonu ne yapacağınızı düşünüyorsanız Owl Beach’e gitmeyi bir düşünün deriz.

Ziyaretçi Yorumu: Ziyaret ettiğinize pişman olmayacağınız olağanüstü bir yer. Terbiyeli insanlar, kesinlikle sizi rahatsız edecek hiçbir şey yok. Temiz ve sistemli, daha önce çocuklarımla gitmiştim ve çok rahatlamıştım. Aile dostu bir plajdır. Sonra arkadaşlarımı aldım. Çok beğendiler. Müdavim oldular.

13. Güneş Plajı – Kilyos

Tatil konseptini İstanbul’daki sayfiye merkezlerine taşıyan bir atmosfer yaratan Solar Beach, hijyen kurallarına verdiği önem, kumsalı ve nezih ziyaretçi profili ile tüm misafirlerinden olumlu not almayı başarıyor. Oldukça geniş bir alana sahip olmasının da avantajı ile zaman zaman etkinliklere ev sahipliği yaptığı için gitmeden önce biraz araştırma yapın belki güzel bir etkinlikle karşılaşabilirsiniz diyoruz.

Ziyaretçi Yorumu: İstanbul’a yakın güzel bir yer, çok beğendim. Tek kusuru çantaların girişte yiyecek ve içecek olup olmadığı kontrol ediliyor. Bunun dışında kıyı muhteşem olmasa da çok güzel ve temizdi.

14. Yada Beach Club – Büyükada

Kendinizi sayfiye yerine gitmiş gibi hissettirecek olan Yada Beach Club, Büyükada’ya gelenlerin favori plajlarından biri. Hazırlıksız gelenler için küçük bir dükkanın olması da büyük bir artı. Bunun yanı sıra Yada’da alışılagelmiş sahil yemeklerinden çok Uzakdoğu mutfağından lezzetler sunuluyor. Tatil ortamının vazgeçilmezi olan hasır şemsiyelerle süslenen plaj, nezih atmosferi ve kaliteli hizmetiyle sizleri mest edecek.

Ziyaretçi Yorumu: İstanbul’dan hafta sonu kaçamağı için iki günlüğüne geldik. Geldiğimize sevindim. Büyükada’nın belki de en nezih plajlarından biridir. İlgi ve hizmet yerindeydi. Deniz biraz soğuktu ama nemli İstanbul havasında ilaç almaya geldi. Müzik kum güneşi İstanbul’un yoğunluğundan kaçmak için birebir.

15. Eskibağ Plajı – Büyükada

Açık orta Büyükada’nın en keyifli plajlarından biri olan Eskibağ Plajı, meraklılarının ilk tercih ettiği plajlardan biridir. Konum itibariyle ulaşım biraz olsa da plajlara ulaşım Büyükada genelinde merkezden kalkan motorlarla sağlanmaktadır. Bu Eskibağ Plajı için de geçerli olduğu için gidiş ve dönüş seferlerinizi motorlar ile yapabilirsiniz. Plaj bir tesis tarafından işletildiği için içeride şemsiye, şezlong, duş ve yemek gibi hizmetler verilmektedir.

Ziyaretçi Yorumları: Büyükada’nın eşsiz ve muhteşem manzarasına sahip inanılmaz keyifli bir plaj. Deniz ise tıpkı Ege gibi çok temiz ve berrak. Büyükada’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler listesine eklemenizi tavsiye ederim.

16. Princess Bay Plajı – Büyükada

Hem iskeleden kalkan motorlarla hem de Aşıklar Yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Princess Cove Plajı, Princess Boutique Hotel’in önünde yer alıyor. 350 kişi kapasiteli oldukça geniş bir alanda yer alan plaj, restoran, şemsiye, duş ve şezlong gibi ihtiyaçları da barındırıyor. Hafta sonu kaçamakları için en keyifli lokasyonlardan biri olan Princess Bay Beach’in tatilinize renk ve keyif katacağını söyleyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumları: Büyükada’ya vardıktan sonra ücretsiz motorlarla plaja gidebilirsiniz. Princess Bay daha çok sakinlik ve rahatlama yeridir. Kumlu alan yok. İskeleden merdivenlerle denize giriyorsunuz. Deniz boyu alçaldığı anda 130-140 cm civarındadır. Fotoğraf çekmek için Deniz’de salıncak var.

17. Yörük Ali Plajı – Büyükada

Ve son teklifimize geldik. Yörük Ali Plajı aslında adanın en sevilen aile plajlarından biridir. Kumlu kıyısı, sığ denizi ve çocuk oyun alanı ailelerin tercihinde büyük etken olurken, geniş kapasitesi Yörük Ali Beach’e artı katıyor. Büyükada iskelesinden tekne ile ulaşabileceğiniz tesiste şezlong, şemsiye gibi temel ihtiyaçlar da bulunuyor. Yemyeşil doğa ile iç içe olan bu plajı tercih ederseniz pişman olmayacağınızı söyleyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumu: İstanbul’da bir günlüğüne yakın olabilecek plajlardan birine gitmeye çalışırken Yörük Ali Plajı’na rastladık. 140 fırsat sitesi ile girişler normalde kişi başı 120 lira olarak gerçekleşti. Aslına bakarsanız konumu çok güzel. Denizi temiz, sığdan derine inen kumlu tabanlı bir plajı var. Cankurtaranlar ve denizi temizleyen kişiler her yerde.

yesilhisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu