Ekonomi

Fındık çuvallarına koyduğu 28 kilo çekirdeği fındıklarıyla birlikte sattı.

Trabzon’un Sürmene ilçesindeki fındık dükkânına satmak için fındıkları getiren kişinin dolandırıcılık yaptığı kısa sürede ortaya çıktı. Aldığı fındığı dükkânındaki harman yerine döken genç, 28 kilo ağırlığındaki iki taşı görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Edinilen bilgiye göre, 7 Ocak Cumartesi günü Sürmene ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi esnaflarından Akın Aydın’ın sahibi olduğu fındık dükkanına otomobille gelen yaşlı bir kişi, acil olduğunu belirterek hemen 2’ye koydu. Fındık çuvallarını teraziye koyup tarttı ve çuvalı tartıdan aldı.

Fındık dükkanı çalışanı Cihat Aydın’ın (18) ısrarlarına rağmen beklemeyip hızlıca 3 bin 360 TL’sini alıp giden kişinin dolandırıcılık numarası kısa sürede ortaya çıktı. Cihan Aydın aldığı fındığı dükkândaki harman yerine dökmek istediğinde çuvalın hareket etmediğini gördü. Aydın aldığı 2 çuvalı yere devirdiğinde çuvallardan biri iri obur olan 2 tanesini ve kısa boylu dökülmüş taşları gördü. Taşları tarttığında 28 kilo olduğunu gören Aydın, cenaze için işe gitmeyen amcası Akın Aydın’a olanları taşları göstererek anlattı.

Cihat Aydın olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü yaşlı bir amca geldi. Arabasını yola bıraktı. Fındık getirdiğini görünce yardım etmek istedim. ‘Çantaları ben taşırım’ dedi. onları tutmuyorsun.’ Tutmak istememe rağmen tartıya koydu” “Annem ‘Annem ameliyat olacak’ deyince hemen amcanın hesabını ödedik. Amcayla vedalaştık. Amca gittikten sonra fındıkları harman yerine dökmek istedim. Çuvalı kaldırmakta zorlandım. Torbayı tuttuğumda içinden bir taş çıktı. Amcam gelince durumu anlattım. ’28 kilo taş aldım’ dedim. Taş atmayın, bu sizin için bir deneyim olacak, asla unutmayacaksınız” dedi.

Güvenlik kamerasında her şeyin görüldüğünü ancak şahıstan şikayetçi olmadıklarını belirten Aydın, “Yani bir ihtiyacı vardı. Helal kıldık. Ölenlerimizin ruhuna gitsin” dedi. – TRABZON

malazgirt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu