Haber

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk transfer hedeflerini açıkladı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Cuma gününe kadar sağ bek ve sol bek transferini hızlı bir şekilde yapmak istediklerini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, evinde Gaziantep FK’yı 2-1’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Beklediğim gibi bir maçtı. Sabırlı ve sakin olursak sonucun geleceğini düşündük. Maç boyunca da bunu yaptık. Maç her zaman gol atacağımız gibi geçti. Beklediğimiz anda gol yedik. 1-0’dan sonra tepki gösterdik. Bugün iyi bir oyun sergiledik. Birçok duruma girdik. Sonunda kazandık. maçlar çok değerli. Bu tür maçlarda son dakika golleri çok pahalı. Hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Yediğimiz gol ve duran toplardan sonra daha konsantre durabilirdik. Genel olarak önemli olan kazanmaktı. . İyi bir oyunla kazandık. Birçok pozisyondaydık. Çok gol atmamız gerekiyordu. Şansımız yaver gitmedi, top 4 direğe çarptı. Oyuncularıma çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Cuma gününe kadar sağ ve sol bekleri transfer etmemiz gerekiyor.”

Genel amacının elindeki oyuncularla maç kazanmak olduğunu belirten Buruk, “Şu anda eksiğimiz var. Çok acil sağ bek ve sol bek istiyorum. Liderimiz Fazilet Bey çabalıyor. İhtiyacımız var.” Cuma gününe kadar hızlı bir şekilde sağ bek ve sol bek transferini gerçekleştireceğiz. Bugün Kaan’ı transfer edeceğiz.” Onu sağ bekte kullandık. Barış maçın ardından sol bek pozisyonuna geçti. Berkan orada oynadı. Birçok maç oynayacağız. Bu denklemi çözmek için transfer yapmak istiyorum. Son maça geldik, döndük, 3 gün tesisten çıkmadım. Her zaman Sacha Boey’in yerini alacak oyuncular arıyoruz. “Zor bir dönem. Transferin son haftası. Kolay değil. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Onunla oynayacağımız her maçı kazanacağız. Kazanarak yola devam etmeliyiz” dedi.

“Sacha Boey inanılmaz bir hikaye yazdı”

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, Almanya’nın Bayern Münih takımına transfer olan Fransız sağ bek Sacha Boey için, “Sacha Boey, Türk futbol tarihinde rekor bir fiyata gitti. Emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım.” Burada en büyük pay Sacha Boey’e ait. Çok çalıştı. “Çok çalıştı. İnanılmaz bir hikaye yazdı. Umarım orada da başarılı olur” dedi.

Orta sahada çok fazla oyuncularının bulunduğunu belirten Okan Buruk, “Bunları değiştirerek kullanıyoruz. Üst üste çok fazla maç oynuyoruz. Sadece fiziksel değil zihinsel olarak da yorulan kişilerde oluyor. Özellikle iç saha maçları çok fazla oluyor. Kolay değil, maçlar çok kritik geçti, asıl niyetimiz transferler, ilk planımız ‘Çok acil sağı da solu da geri almamız lazım. Transfer devam ediyor, birçok fırsat doğabilir. 2’sine kadar Avrupa’ya yazabiliriz” dedi.

“Assignon bahsi geçen oyunculardan biri”

Sacha Boey’in transferini beklemediklerini ve planlanmış bir şey olmadığını belirten Buruk, “Angelino yeni Roma’ya gitti. Yabancı kontenjanın açılması için oyuncuların gitmesi gerekiyor. Biz bu süreçte hep hazırlık yapıyoruz. Bu hazırlıklar başka takımlara da gidiyor, onları takımda tutmak isteyenler de var. Orada adı geçen oyunculardan biri Assignon. Net bir doğrudan görüşmemiz olmadı. Transferin son 4 gününe kadar yapacağız. Ayın 2’si. Yarından sonra hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Liderimiz bu anlamda bizi destekliyor. Yönetim kurulumuz da aynı şekilde devam ediyor. İnşallah “Bu 4 gün içinde bize bir tane alacak oyuncu buluruz” bir adım daha ileri gidin. Elimizdeki kadroyu kullanmaya devam edeceğiz. En az birer oyuncu almak istiyoruz” dedi.

“Açıkçası bu dönemde bir oyuncumu daha kaybetmek istemiyorum.”

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, Barış Alper Yılmaz’ın her bölgede oynadığı için değerinin arttığını belirterek, “Bu, futbolcu için de değerli bir şey. Oynadığı her bölgeye uyum sağlıyor. Böyle bir şeye izin vermiyoruz.” Oyuncularımız şu anda takımımızdan ayrılacak. Galatasaray’ın takımı çok değerli. “Birçok oyuncumuza teklif gelecektir. Mevcut takımımızı korumak istiyorum. Oyuncu sayımız azaldı. Afrika Kupası devam ediyor, orada da oyuncularımız var. Açıkçası bu dönemde başka oyuncumu da kaybetmek istemiyorum” dedi.

“Psikolojik üstünlük diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum”

Okan Buruk, F.Bahçe’yle şampiyonluk yarışına ilişkin ise, “Son maçlar her iki takım için de birbirine yakın geçti. Son 3 karşılaşmayı da zorlukla kazandı. Son bu tür maçlarda da galibiyetlerimiz var. Oyun olarak üstün bir oyunumuz var. F.Bahçe de aynı şekilde dominant oynuyor.İki takım bu olumlu havada puan kaybetmemek için oynuyorlar.Eskiden puan kaybetmek normal sayılırdı ama artık puan kaybetmek normal sayılmıyor.Her iki takım da kazanmak için elinden geleni yapıyor. Bu hafta deplasmana gidiyoruz, F.Bahçe de gidiyor. En az hata yapan takım şampiyon olacak gibi görünüyor. Daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyorum. Çok fazla maç oynuyoruz. Bu süreçte oyuncular da yıpranabiliyor. Takvim. Önümüzdeki hafta kupa geliyor. Manevi üstünlük diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum. İki takım da aynı puanda, talihleri ​​eşit. Şampiyonluk yarışında olmamız Galatasaray’ın genlerinde var. Farklı dönemlerde hep şampiyonluklar kazanmış bir Galatasaray. Mayıs yine bizimdir demek istiyorum. Hedefimiz bu, şampiyonluk yolunda bir şampiyonluk daha kazanmak. F.Bahçe’nin ne kadar uygun bir takım olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Değerli olan aynı sevgiyi ve mutluluğu başkalarına da verebilmektir. Bunun için elimizden geleni yapmamız gerektiğini biliyorum” dedi.

“Berkan genel olarak iyi bir performans sergiledi”

Son olarak Okan Buruk, Gaziantep FK karşısında sol bek olarak görevlendirdiği Berkan Kutlu hakkında şunları söyledi: “Oyuncu ve karakter olarak çok fedakâr. Ne zaman oynasa elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Tekrar geri döndü.” Bugün çizgiyi kullanan sol ayaklı bir oyuncuyu kullanmak istedim. Genel olarak performansı iyi.” “Doğal bölgesi değil. Oyuncularımızın iyi niyetinden hiç şüphem yok. Berkan da orada iyi bir alternatifimizin olduğunu gösterdi” diye tamamladı sözlerini. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu