Haber

İsrail’deki fanatik Yahudiler, “Araplara Ölüm” sloganları atarak Filistinli öğrencilerin kaldığı yurdu bastı

İsrail’in Netanya kentinde yüzlerce fanatik Yahudi, “Araplara Ölüm” sloganları atarak, İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin kaldığı üniversite yurduna baskın düzenledi.

İsrail basını ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, yüzlerce fanatik Yahudi, İsrailli Filistinli öğrencilerin kaldığı Netanya kentindeki öğrenci yurduna, sinagoga “yumurta atıldığı” bahanesiyle saldırdı.

Sık sık “Araplara Ölüm” sloganları atan aşırı sağcı kalabalık, yurtların kapılarını tekmeleyerek ve yabancı cisimler atarak yurtlara girmeye çalıştı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yurdun kapılarında az sayıda İsrail polisinin bulunması ve saldırganlara doğrudan müdahale etmemesi dikkat çekti.

Fanatik Yahudi grubunun liderlerinden sağcı bir aktivist, olay görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Arapları kovana kadar vazgeçmeyecekler” yazdı.

Aşırı sağcı aktivist, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Arapları Netanya Üniversitesi’nden atıncaya kadar vazgeçmeyecekler! Polis, belediye, devlet bizi durduramaz!” sözlerini kullandı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, söz konusu saldırının, Yahudilerin kutsal günü Şabat (Cumartesi) sırasında bölgedeki bir sinagoga yumurta saldırısı düzenlenmesi ve yurtta “yüksek sesle müzik çalınması” sonrasında gerçekleştiği belirtildi. ).

Netanya Belediye Başkanı Miriam Fierberg Icher, fanatik Yahudilerin saldırılarına karşı öğrenci yurdunu boşaltmayı tercih etti.

Yediot Ahronot’a konuşan yerel bir İsrailli yetkili, yurdun önündeki “isyan” sonrasında üniversite yönetiminden öğrenci yurtlarının derhal boşaltılmasını istediğini söyledi.

Öte yandan İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, yurdun yakınındaki “protestonun” dağıldığı ve yurtta kalan tüm öğrencilerin evlerine gittiği belirtildi.

Açıklamada öğrencilerin olaylarda zarar görmediği kaydedildi.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı ve bombardımanlarını artırırken, fanatik Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlilere ve İsrail’e yönelik saldırılarında da artış yaşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu