Haber

Jimnastiğe her yaşta başlayabilirsiniz.

Gymnastics Plus’ın kurucusu Mukaddes Ekim, jimnastiğe her yaşta başlanabileceğini, jimnastiğe başlamak için hiçbir zaman geç olmadığını söyledi.

Gymnastics Plus’ın kurucusu Holy Ekim, jimnastiğe başlamak için en iyi zamanın çocukluk dönemi olduğunu ancak bunun yetişkinlerin jimnastik yapamayacağı anlamına gelmediğini, jimnastiğe her yaşta başlanabileceğini söyledi. Mottolarının ‘Cimnastiğe başlamak için hiçbir zaman geç değildir’ olduğunu vurgulayan Ekim, herkes için uygun bir seçenek olan yetişkin jimnastiğinin fiziksel ve zihinsel sağlığı desteklemek için mükemmel bir yol olduğunun altını çizdi.

Profesyonel jimnastik kulübü Gymnastics Plus’ın kurucusu Mukaddes Ekim, “Cimnastiğe ancak çocukken başlanabileceği düşüncesi yaygın bir yanılgıdır. Cimnastiğe her yaştan birey başlayabilir. Yetişkinler de jimnastik yapabilir ve bu alanda gelişebilir. Yetişkin jimnastiği dünyada yeni bir branş, 2 yıldır bu konsepti kullanıyoruz.” “Yıllardır Türkiye’de yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sloganımız ‘Cimnastiğe başlamak için asla geç değildir. Herkes için uygun bir seçenek olan yetişkin jimnastiği, beden ve ruh sağlığını desteklemenin mükemmel bir yoludur.” dedi.

“Esnekliği artırır, güç seviyesini artırır”

Yetişkin jimnastiğinin faydalarını anlatan Gymnastics Plus Baş Antrenörü Yassin Boulayoun, “Bu aktivite esnekliğin, stabilitenin, kuvvetin ve uyumun geliştirilmesine yardımcı olur. Temel jimnastik hareketleri esnekliği artırır ve kasları güçlendirir. Ayrıca gerginliğin giderilmesi ve kuvvet seviyesinin arttırılmasında da faydalıdır. Birçok yetişkin öğrencimizin jimnastiği çok eğlenceli ve aktiftir. spor Tecrübesi olduğunu belirtiyor. Sınıflarımızda her seviyeden yetişkin bulunmaktadır. Herkesin kendi alanında ilerleyebileceği bir ortam sunuyoruz. “Ayrıca yoga, fitness ve dansa ilgi duyanlar jimnastiğe başlayarak ilgilendikleri sporları daha da ileriye taşıyabilirler” dedi.

“En çok kim ilgileniyor”

Mukaddes Ekim, “Yetişkin jimnastik gruplarımızda aktif olarak spor yapan çok sayıda öğrencimiz var. Sportif hedeflerine yaklaşmak için jimnastiği tercih ediyorlar. Fiziksel hareketliliklerini geliştirmek için gelen çok sayıda dansçı öğrencimiz var. Aktif olmasalar bile. sporda ise çocukluk hayali jimnastik olan ancak bunu yapma fırsatı bulamayan yetişkinlerdir.” Öğrencilerimiz de var. Hatta bizimle jimnastiğe başlayan ve 30 yaşında salto yapabilen insanlarla da karşılaşıyoruz. Çocukları temel eğitim gruplarımızda eğitim alan bazı ebeveynler, onlarla çember yapabilmeleri için yetişkin jimnastiğine de başlıyorlar. Sıradan spor salonlarında sıradan ekipmanlarla çalışmaktan sıkılanlar ve yorulanlar yetişkin jimnastik derslerimizde antrenman yapmanın keyfini de yaşayabilirler. “Alıyorlar” dedi. – İSTANBUL

haber-aksehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu