Ekonomi

JPMorgan, Saia Inc. hisselerinde yükselişe geçti, genişlemeyi temel büyüme kaldıracı olarak gösteriyor

Pazartesi günü JPMorgan, Saia Inc. (NASDAQ: SAIA) hisselerine Overweight notu vererek ve fiyat hedefini 676 $ olarak belirleyerek kapsama aldı. Yatırım şirketi, Saia’nın genişlemesini ve daha büyük bir ulusal taşıyıcıya dönüşmesini şirketin gelecekteki başarısı için kilit faktörler olarak vurguladı.

Saia’nın daha geniş ağının daha iyi kapsama alanı ve hizmet sağlayacağını ve bunun da hacim ve pazar payı kazanımlarını artıracağını belirttiler. Ayrıca, hizmet seviyeleri iyileştikçe ve nakliyeciler emsallerine kıyasla Saia’nın sunduklarının değerini anladıkça Saia’nın daha yüksek getiri elde etmesi bekleniyor.

Saia’nın yönetim ekibi, marjlardan veya hizmet seviyelerinden ödün vermeden terminal ekleme becerisiyle tanınıyor. JPMorgan bu eğilimin devam etmesini ve şirketin olumlu görünümüne katkıda bulunmasını bekliyor. Değerleme konusundaki endişelere rağmen, firma potansiyel risklerin Saia’nın önündeki büyüme fırsatlarından daha ağır bastığına inanıyor.

Taşımacılık şirketi, terminal ağını, özellikle de daha önce girmediği bir pazar olan Kuzeydoğu’ya genişletme stratejisini başlattığı 2017’den bu yana önemli adımlar attı. Saia 2017 ve 2022 yılları arasında 41 yeni terminal açtı, sevkiyat sayısını %15’ten fazla artırdı ve bu genişlemeyi desteklemek için ekipman, gayrimenkul ve teknolojiye yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırım yaptı.

Saia’nın büyüme çabaları 2023 yılında, başarısız LTL sağlayıcısı Yellow’dan sahip olduğu ve kiraladığı 28 terminali satın almak için yaklaşık 244 milyon dolarlık önemli bir sermaye yatırımı ile daha da güçlendi. Saia, 2024 yılında bu yeni tesislerden 15 ila 20 tanesini açmayı planlıyor. Bu genişleme, şirketin gelirinin neredeyse üçte biri veya bir önceki yılın sermaye harcaması yoğunluğunun yaklaşık iki katı olan 1 milyar dolarlık rekor bir sermaye harcamasıyla birlikte geliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

golkoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu