Haber

Katmanlı Vatandaşlar Tavuklarını Konya’da Geziye Çıkarıyor

Konya’da yumurta yetiştiricisi olarak çalışan vatandaş, ziyaret ettiği köyden aracıyla getirdiği tavukların konforunu fark ettikten sonra her gün eski arabasıyla tavuklarını gezdirmeye çıkarıyor.

Müşterilerin doğal yumurta talebi üzerine Konya’nın köylerini ziyaret ederek tavuk toplayan Mehmet Kasalak, vatandaşlardan aldığı tavukları iş yerine getirirken araçtaki hayvanların rahatlığına dikkat çekti. Kasalak buradan başlayarak eski arabasıyla hayvanlarını kısa süreli gezilere çıkarmaya başladı. Tavukların yumurtladığı yumurtaların lezzet ve kalitesinin arttığını fark eden Mehmet Kasalak, ürettiği tavukları salkımlara ayırarak, günlük olarak yumurta servisi yaparken onları aracında gezdirmeye başladı. Tur sırasında Kasalak’ın bir arkadaşı tarafından çekilen fotoğrafının sosyal medya platformlarında paylaşılması büyük beğeni topladı.

“Sabah hazırlanıp hayvanlarla dışarı çıkıyoruz.”

Tavuklarıyla her gün yürüyüşe çıkan Yumurtacı Mehmet Kasalak, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladıklarına dikkat çekerek, “Genelde kendi masraflarım için köylere tavuk toplayarak geliyorum. Gelirken farkettim ki tavuklar tavuk topluyor. Hayvanlar arabada kendilerini huzurlu, rahat ve sıcak hissediyorlar.Böylece aklıma bir fikir geldi.Onları ilk gezmeye çıkardığımda 8 Sabah 10 ile 10 arasında yumurta aldım, hayvanların rahat olduğunu fark ettim. Tavukları günlük olarak alıyorlar.Bazı vatandaşlar serbest gezinen yumurta olarak alırken bazıları meraktan alıyor.Şimdi Konya’da muhafaza ettiler ve bu şekilde gidiyor.Herkes mutlu.Yola çıktığımda günüm macera dolu. Arabam macera dolu. Tavukları görünce bazıları korna çalıyor, bazıları onları durdurup hayvanların fotoğraflarını çekiyor ve onları seviyor. Sabah hazırlanıp hayvanlarla yürüyüşe çıkıyoruz. Yeşil bir ortam bulunca oraya salıyorum ve yayılıyorlar, köylere gidiyorum hatta kayboluyorum ve kendimi farklı bir köyde buluyorum, hayatım böyle. Hayvanlarla uğraşmayı seviyorum. Hayvanlar bana farklı bir huzur veriyor. “Bu işin maddi yönünden çok hayvanlarla vakit geçirmeyi daha çok seviyorum” dedi.

“Amacım herkese organikliği aşılamak”

Hayvanlarla vakit geçirmeyi çok sevdiğini vurgulayan Kasalak, “İki farklı yerimiz var. Arabada dolaşanlar 10-15 yumurta taşıyor, ben de müşterilerime veriyorum. Sonra tavukların sürekli etrafta dolaştığı bir yerimiz daha var.” Bahçede ben de onlara veriyorum. Aslında 20-30 kutu yumurtayı direkt arabadan alamıyoruz.” . Amacım herkese organik aşılamak, vatandaşları bu kimyasallardan uzaklaştırmak ve bu şekilde daha büyük bir çiftlik kurmak. Gücüm şimdilik yeterli, bunu başarabilirim. Allah izin verirse ileride daha büyük çiftliğimi organik olarak kuracağım. Eşim bile beni kıskanıyor. Bu hayvanlar benim için. “Ayrı bir vazgeçilmezliği var. Yani sadece tavukla ilgisi yok. Benim de farklı hayvanlarım var, hayvanlar benim için vazgeçilmezdir” dedi.

Mehmet Kasalak’tan yumurta almaya gelen vatandaşlar, araçta tavukların dolaştığını görünce çok şaşırdıklarını, tadı çok lezzetli olduğu için her zaman yumurtayı tercih ettiklerini söyledi. -KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu