Haber

Kayseri’de karla ‘harika’ mücadele

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Merkez ve ilçeler olmak üzere toplam 156 araç ve 328 işçi ile kardan kapanan yolların açılması için faaliyet yürüten ekipler, çift vardiya uygulamasıyla aktif kar takibini sürdürüyor.

7 İLÇEDE 236 MAHALLESİ YOLU AÇILDI

Bu kapsamda kar yağışı ve yoğun olması nedeniyle kapatılan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı grupları Bünyan’da 16, Develi’de 24, Pınarbaşı’nda 102, Sarız’da 36, ​​Talas’ta 4, Tomarza’da 49, Yahyalı’da 49 olarak belirlendi. kar fırtınası. 888 kilometrelik yol ağında yürütülen çalışmalar sonucunda 5’i mahalle olmak üzere toplam 236 mahalleyi ulaşıma açtı.

Ekiplerin 5,5 saat gibi kısa sürede yoğun çalışması sonucunda şehir merkezinde ve kırsalda kapalı yol kalmazken, gruplar yol genişletme ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR VE PARKI, BAHÇE GRUPLARI DA MERKEZDE KARLA ÇALIŞIYOR

Merkezde Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekiplerince de ana arter, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışması yapıldı.

BEYAZ ALTIN ​​İLE GELEN KARTAL RESİMLERİ

Öte yandan ‘beyaz altın’ olarak anılan kar yağışı ile birlikte kent merkezinde kartpostalları andıran görüntüler oluştu. Beyaz çarşafla kaplanan kentte bazı vatandaşlar objektiflere yansıyan karelerde karlar altında yürümenin keyfini yaşarken, bazı vatandaşlar da fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu