Haber

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Irak Meclis Başkanı Halbousi ile “işbirliğini artırma fırsatlarını” görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile Mısır-Irak-Ürdün üçlü işbirliğini artırma olanaklarını görüştü.

Irak Parlamentosu’ndan yapılan yazılı açıklamada Halbusi’nin Mısır’ın başkenti Kahire’de temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Mısır ile Irak arasındaki ilişkilerin ve stratejik iş birliğinin geliştirilmesinin öneminin ele alındığı belirtilirken, Mısır-Irak-Ürdün üçlü iş birliğinin artırılması olanaklarının da ele alındığı ifade edildi.

Görüşmede Sisi’nin Irak’ın güvenlik ve istikrarına verdiği desteği vurguladığı kaydedildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Meclis Başkanı Halbusi, “Irak olarak iki kardeş ülke arasındaki işbirliğinin artmasını bekliyoruz. Üçlü (Mısır-Irak-Ürdün) işbirliğinin etkinleştirilmesini de önemsiyoruz. mekanizma.” ifadeleri kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Halbusi’nin Suriye’nin istikrarı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri de ele aldığı bildirildi.

Irak, Ürdün ve Mısır, ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan 24 Mart 2021’de Amman’da “üçlü koordinasyon mekanizması” toplantısı düzenledi. Kelam konulu toplantının ardından üç ülkenin ortasında bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

dortdivanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu