Ekonomi

Murat Ülker, sosyal medyada paylaştı: Geliyor gelmekte olan

Türkiye’nin en varlıklı iş insanlarından Murat Ülker son devirde Linkedin hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Pladis Lideri ve Yıldız Holding İdare Konseyi üyesi Murat Ülker’in ‘hayat pahalılığı’ ve ‘işsizlik’ten, ‘Kuran’ı nasıl okumak’ gerektiğine, ‘kibir ve güç sarhoşluğu’ndan, ‘dijital medya yatırımları’na kadar birçok mevzuda lisana getirdiği görüşleri toplumsal medya hesabından binlerce şahsa ulaştı.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Murat Ülker, Linkedin hesabından yaptığı son paylaşımda hem Türkçe hem İngilizce olarak “geliyor gelmekte olan” yazdı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve muhalif siyasetçilerin çokça kullandığı bir slogan olması Ülker’in bu kelamlarına ilgiyi arttırdı.

Ancak gerçek çabucak bu kelamların altında etiketlerde ortaya çıktı. #bitcoin #blockchain #money #banking #iot etiketleri kullanan Murat Ülker, aslında bir teşebbüsçü olan Granny&Smith CEO’su Lars Behrendt’in paylaşıma atfen bu kelamları lisana getirmişti. 49 yaşındaki Alman teşebbüsçü, yaptığı paylaşımda “bu altı dakika bankacılar ve geleneksel finansal kurumlar için bir kabus olacak” diyerek yıllar evvel Bitcoin ve kripto paralar hakkında yaptığı bir konuşmaya atıfta bulunuyordu.

Murat Ülker’in “geliyor gelmekte olan” dediği Bitcoin, Türkiye’nin döviz kuruna Kur Muhafazalı Mevduat atağı yapmaya hazırlandığı Ekim 2021’de 61,374 doları gördükten sonra şimdilerde 16 bin-17 dolar düzeyinde geziyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu