Haber

Şarkıcı Kurtuluş Kuş’un beraat kararı istinaf mahkemesine taşındı

CEYLAN SAĞLAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve duruşma savcısı, Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan müzisyen Kurtuluş Kuş hakkındaki beraat kararına, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan dolayı “nitelikli cinsel saldırı” suçundan dolayı verilen beraat kararını temyiz etti. usule ve hukuka aykırıdır.” Bakanlığın itirazında, “Somut olayın mahiyetine göre 4 günden, aydan, hatta yıldan daha uzun bir sürenin mağdurlar için şikayette bulunabilmesi için makul bir süre olarak kabul edilebileceği” belirtildi.

Şarkıcı Kurtuluş Kuş, 19 yaşındaki BB’ye 2022 yılında nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın dördüncü duruşmasında beraat etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve duruşma savcısı, verilen beraat kararına itiraz etti. Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Kuş hakkında “usul ve hukuka aykırı hususlar içerdiği” gerekçesiyle dava açıldı.

“PROSEDÜRE VE HUKUKA KARŞI”

Duruşma savcısı itiraz dilekçesinde şunları kaydetti:

“Olayın meydana gelmesi, katılımcının aşamalar halindeki değişmez ve dengeli beyanları, katılımcının cinsel organında tarif edilen yaralanmanın niteliğine ilişkin isimli rapor ve tüm belgenin kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, Sanığın eylemlerine uygun olarak katılımcıya yönelik nitelikli cinsel saldırı suçunu işlediği sonucuna varılması, TCK 102/2, 53/1 “Elemanlarına göre sanığın cezalandırılmasına karar verilmesi gerekirken, mahkemece sanığın yazılı olarak beraatına karar verilmesinin usule ve hukuka aykırı olduğu değerlendirilmiştir.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kuş hakkındaki kararın usul ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle bozulması talebinde bulundu. Bakanlığın avukatı itirazında şunları ifade etti:

“Mağdurun olay tarihinden 4 gün sonra şikâyette bulunması olağandışı bir durum olarak belirtilmiş olsa da 4 günlük sürenin makul bir süreyi aşmadığı kanaatindeyiz. Mağdurun somut olayın etkisini atlatmakta zorlandığı, bu hususun bile tek başına süreyi makul bir süre haline getirdiği belirtildi. Mağdurların aylar hatta yıllar sonra, 4 günden uzun bir süre sonra şikayette bulunmaları mümkündür. Saldırı sonucu oluşan yaralanmaların bu süreler içerisinde iyileşmesi mümkündür. Mağdurun sunduğu kıyafetlerde oluşan baskının somut olduğunu düşünüyoruz. ilişkinin kendi istekleri dışında gerçekleştiğine dair deliller.

“Mağdurun dosya kapsamındaki beyanları ve belge kapsamında mağdurun sanığa iftira atmasını gerektirecek bir delilin bulunmaması dikkate alındığında, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının usule aykırı olduğunu düşünüyoruz. ve kanun.”

NE OLDU?

Şarkıcı Kurtuluş Kuş hakkında, 19 yaşındaki BB’ye 2022 yılında nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın dördüncü duruşması 2 Ekim’de Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sabit’in sağlık raporu ve savcılık, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan en az 12 yıl hapis cezası talep etmesine rağmen mahkeme, yeterli, tartışılmaz, kesin ve kesin hüküm bulunmadığı gerekçesiyle Kuş’un beraatine ve adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. Kuş’u cezalandıracak ikna edici deliller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu