Yaşam

‘Taş ve Gölge’ Dublin Edebiyat Ödülü listesinde

Burhan Sönmez’in İletişim Yayınları tarafından 2021 yılında yayımlanan Taş ve Gölge romanı, bu yıl 29’uncu yılını kutlayan dünyanın değerli edebiyat ödüllerinden Dublin Edebiyat Ödülü’nün uzun listesinde yer aldı.

Kaliteli edebiyata katkı sağlamak amacıyla Dublin Kent Konseyi tarafından İngilizce ve diğer dillerde yazılmış ve İngilizceye çevrilmiş kitaplara sunulan Dublin Edebiyat Ödülü uzun listesine bu yıl 35 ülkeden 80 kütüphane tarafından 70 kitap aday gösterildi. . Bu yılın listesi kültürler arası hikaye anlatımı vaadiyle öne çıkıyor.

Biblioteca Nazionale “Vittorio Emanuele III” Napoli (İtalya) tarafından aday gösterilen Burhan Sönmez, Taş ve Gölge romanının çevirmeni Alexander Dawe ile birlikte yarışa katıldı. Kitap İngilizce olarak geçen yıl Mayıs ayında Other Press tarafından yayımlandı. Taş ve Gölge, Link Yayınları tarafından 2021 yılında Türkçe olarak yayımlandı. Kitap, Mardin’in Suriye sınırında yaşayan yetim Avdo’nun hikâyesini anlatırken, hem Türkiye’nin hem de o bölgenin tarihini anlatıyor. Aynı zamanda bölgede Hıristiyanların, Sünni Müslümanların, Alevilerin, Türklerin, Kürtlerin ve Ermenilerin bir arada yaşadığı zengin ve karmaşık bir toplum tablosu da oluşturuyor.

Bu yılın listesi 1 Şubat 2022 ile 30 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında yayınlanan İngilizce ve tercüme kitaplar arasından seçildi. Kazanan romanın yazarına 100 bin euro para ödülü verilecek. Kitabın tercüme edilmesi halinde ödül, yazara 75 bin euro, çevirmene 25 bin euro olarak bölünecek.

2024 Dublin Edebiyat Ödülü Uzun Listesindeki tüm adayları burada bulabilirsiniz. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu