Haber

Trump ve diğer sanıkların Georgia davasındaki ilk duruşması canlı yayınlandı

YENİ Eski ABD Başkanı Donald Trump ve diğer 18 sanığın Gürcistan’da 2020 başkanlık seçimine müdahale etmekle suçlandığı davanın ilk duruşması televizyondan canlı yayınlandı.

Fulton Bölge Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya Trump ve diğer sanıklar şahsen katılmazken, avukatlar hazır bulundu.

Davaya başkanlık eden Yargıç Scott McAfee, Trump’ın eski kampanya avukatları Kenneth Chesebro ve Sidney Powell’ın savunduğu “hızlı yargılama” taleplerini dikkate alarak duruşmanın 23 Ekim’de başlamasına karar verdi.

Kenneth ve Powell’ın avukatları müvekkillerinin bağımsız tarihlerde yargılanmasını talep ettiğinde hakim, sanıkların “adil yargılanması” için bunun gerekli olmadığını söyledi.

Öte yandan Yargıç McAfee, eyalet savcılarının 23 Ekim’de diğer 17 sanık hakkında Chesebro ve Powell ile birlikte yargılanma talebini “çok şüpheli” bulduğunu ancak 23 Ekim’de savcılık tarafının ilişkilerini dinleyeceğini belirtti. bu konu daha sonra.

Duruşmada savcılar, aralarında Trump’ın da bulunduğu 19 kişinin davasının yaklaşık 4 ay süreceği ve devletin 150’den fazla tanığın dinlenmesini planladığı bilgisini paylaşırken, McAfee bu sürenin 8 aya kadar sürebileceğini değerlendirdi. çok sayıda sanık için.

Duruşma, televizyondan canlı yayınlanan ilk Trump davası olarak tarihe geçerken, Trump ve diğer 18 sanık, Georgia eyaleti hükümleri gereğince “duruşmaya katılmama” haklarını kullandıkları için duruşmaya katılmadı.

Trump ve 18 sanık, duruşmadan günler önce Georgia duruşmasıyla ilgili tüm suçlamaları reddetti.

Sanıklar arasında yer alan Trump’ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows da davanın federal mahkemede görülmesi için başvuruda bulundu.

Trump Gürcistan’da “seçime müdahale” ile suçlandı

Trump, 15 Ağustos’ta Atlanta büyük jürisi tarafından Georgia eyaletinde 2020 seçim sonuçlarına müdahale etmek suçlamasıyla suçlanmış ve iddianame kapsamında 24 Ağustos’ta teslim olmuştu.

200 bin dolar kefalet ücreti ödeyen Trump’ın teslim olduğu sırada ilk kez tutuklama evrakları için sabıka kaydı fotoğraflandı. Trump tarihe “sabıka kaydı olan ilk Amerikan başkanı” olarak geçti.

Trump, 24 Ağustos’ta teslim olduktan sonraki haftada Cumhuriyetçilerin tabandan adaylığı için 7,1 milyon dolardan fazla para toplamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu