Ekonomi

TSMC Zayıf Kazançlar Öngörüyor: Bu Yarı İletken Hissesinden Uzak Durun

Citigroup’taki finansal analistler yakın tarihli bir raporda, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSM) ve Continental AG’nin hayal kırıklığı yaratan performansının, belirli bir sektördeki önemli işleri nedeniyle belirli bir hisse senedi üzerinde zararlı bir etkiye sahip olacağını belirtti.

Citigroup, otomotiv sektöründeki gerilemenin, başta NXP Semiconductors (NXPI) olmak üzere analog elektronik bileşenler üreten şirketleri olumsuz etkileyeceğini öngörüyor. Zira NXP Semiconductors’ın gelirlerinin %56’sı otomotiv sektörüne yapılan satışlardan geliyor.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, 2024 yılı için otomotiv sektörü tahminini aşağı yönlü revize etti. Şirket, yarı iletken endüstrisi (bellek yongaları hariç) için daha önce yıllık %10’un üzerinde öngördüğü genel büyüme tahminini %10’a düşürmesini otomotiv sektöründeki talep düşüşüne bağladı.

Öte yandan Continental AG, 2024 yılının ilk çeyreği için piyasa konsensüsünün altında kalan ilk satışlarını ve faiz ve vergi öncesi karını (EBIT) bildirdi ve bunu otomotiv sektöründeki yumuşaklığa bağladı. Özellikle, otomotiv satışları piyasa konsensüsünün %2 gerisinde kalırken, FVÖK marjı negatif %4,3 ile negatif %1,8 olan piyasa konsensüsünün önemli ölçüde altında kaldı.

Analistler, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’nin NXP Semiconductors için birincil yarı iletken üretim tesisi olduğunu ve Continental AG’nin ilk on müşterisinden biri olduğunu vurguladı. “2024 takvim yılı için NXP Semiconductors için hisse başına kazanç tahminimiz piyasa konsensüsünden %30’un üzerinde daha düşük,” dediler.

Yatırım bankası, NXP Semiconductors hisselerinin satılması yönündeki tavsiyesini sürdürdü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu