Dünya

Vali Masatlı: “Ülkemiz kendi kendine yeten bir ülkeden ‘dünyaya yeter bir ülke’ olmaya başladı”

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Türkiye’nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke konumundan dünyaya yeter bir ülke konumuna dönüşmeye başladığını belirtti.

İhracata uygun kiraz fidanlarının yüzde 70 hibe desteğiyle ildeki çiftçilere dağıtıldığı törende konuşan Vali Masatlı, “Ülkemiz kendi kendine yeten bir ülkeydi. Ama şimdi bazen biraz yanılıyorlar. ülke dünyaya yeter bir ülke olmaya başladı. Yani kendi kendine yeten bir ülke. Dünyaya yeterli bir ülke olmaya başladı” dedi.

‘Tarımla uğraşmak istiyorum’ diyene destek

Türkiye’de son 20 yılda tarım alanında çok değerli desteklerin hayata geçtiğini hatırlatan Mustafa Masatlı, “Özellikle son 20 yılda Cumhurbaşkanımızla birlikte tarıma çok ciddi destekler, teşvikler ve hibeler yapıldı. Bunu tarımın her alanında çok rahat görebiliyoruz sadece ekimde değil hayvancılık sektöründe de.’Tarımla uğraşmak istiyorum’ derse devletimizin kurumları ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyor. o iş” dedi.

“Hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer almak”

Türkiye’nin kiraz üretiminde dünya birincisi, ihracatta üçüncü, üretimde ise Amasya’nın 7. sırada yer aldığını belirten Vali Masatlı, dünya genelinde yaşanan buğday krizine de değinerek, ildeki buğday veriminin 216 bin tondan 460 bin tona çıktığını bildirdi. Bu yıl bin ton ve diğer işlerde değerli oranlarda olduğunu. artışı vurguladı. Türkiye’nin amacının dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu vurgulayan Masatlı, “Bu nedenle tarım sektöründen turizm sektörüne, sanayi sektöründen ticarete kadar her alanda hepimiz gerekli çabayı göstermeliyiz. eğitim sektöründen sosyal güvenlik sektörüne kadar.”

Çiftçilere 22 bin 200 adet kiraz fidanı dağıtıldı

DOKAP ve Amasya İl Özel İdaresi işbirliğiyle hayata geçirilen Amasya ilinde kırsal gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve yarı bodur kiraz tesisi projeleri kapsamında 22 bin 200 adet ihracata uygun kiraz fidanı hibeli olarak çiftçilere dağıtıldı. 1 milyon 221 bin TL tutarında yüzde 70. Programa Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Celil İnce, AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin de katıldı. – AMASYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu