Haber

World Central Kitchen, sıcak yemekleri ile sallama bölgesinde

2010 yılında Haiti’de meydana gelen depremde, depremzedeler için sıcak yemek pişirmeye başlayan ve kısa sürede afetin olduğu yerlere ulaşan WCK’nın gönüllü şefleri, Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından hızla bölgeye geldi.

İlk olarak 9 Şubat’ta aralıksız çalışan arama kurtarma ekiplerine yemek dağıtmaya başlayan WCK, gönüllüler ve yerel şeflerle birlikte afet bölgelerindeki depremzedelere sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor.

YEREL ŞEFLERLE HER YERDE

Ukrayna’nın son işgali sırasında dünya çapında üne kavuşan ve Polonya sınırında 8 mutfak açan WCK, Kahramanmaraş depremlerinden sonra yerel bir restorana ortak olarak ilk etapta İskenderun’da bir mutfak, diğer tarafta ise Şef Jose Andres ile ortak oldu. yandan, Kahramanmaraş’ta ikinci mutfağı kurdu. Antakya ve Adıyaman’ın Gölbaşı ve Besni ilçelerinde sıcak yemeklerin üretim ve dağıtımını diğer WCK çalışanları organize etti.

2 BİN KEBAP DAĞITILDI

Kurbanlar için yemek pişirirken yöre halkının damak tadına dikkat ettiklerini vurgulayan WCK çalışanları, Antakya’da yaklaşık 2 bin dürüm dağıttı. WCK, Osmaniye’ye ulaştıktan sonra Antakya’dan Suriye’nin depremden etkilenen kuzeybatı bölgelerine geçerek burada da gıda dağıtımına başladı.

Gaziantep’in yemek kültürüyle gurur duyan bir şehir olduğunu belirten Şef Jose Andres, burada kısa sürede mutfak açtıklarını ve yerel restoranlarla birlikte günde 14 bin kişiye yemek yaptıklarını ifade etti. Yerel şeflere ve aşçılara çok teşekkür eden Şef Andres, bugüne kadar 600 bin öğün yemek dağıttıklarını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu