Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Faiz 8,5’a indirildi, enflasyon da düşecek

28 Mayıs 2. tip Cumhurbaşkanlığı seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Oyların yüzde 52.16’sını alan Erdoğan, seçim zaferinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklamalarda bulundu.

“YAPARSAK YİNE YAPARIZ”

Vatandaşın konuşmasındaki kanayan yarası ekonomi Konuyla ilgili mesajlar da veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; “Enflasyonun yol açtığı sorunların giderilmesi, refah kayıplarının telafi edilmesi önümüzdeki günlerin en acil konusu. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Biz bunu yaşadık, başardık. Ama onların böyle bir sorunları yok. . Yaparsak yine yaparız. Faiz 8,5’a indirildi.” Enflasyon da düşecek.

“İŞLER İNGİLTERE’YE GİDECEK OLDU VE 3 MİLYAR DOLAR GELDİ”

Bizimle rekabet edemezler. IMF kapısında nöbet tutuyorlar. Davos tatilimize nasıl başladık? Babacan o sırada yanımdaydı. Davos’ta IMF başkanıyla görüşeceğiz. O zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. Başkana taksitlerinizi alıyorsunuz ve Türkiye’nin siyasi kaderine müdahale edemezsiniz dedim. Ben Türkiye’nin başbakanıyım. IMF ile ilişkimiz bitti. Ama CHP IMF’den borç alın diyordu. Bu senin işin, bizim değil. İngiltere’ye gidip 3 milyar dolar getireceklerdi.

“ÜRETİM EKONOMİSİ TASARLIYORUZ”

Sana bir kuruş bile vermezler. Tefeciden para isteyen kişinin akıbeti sandıkta belli oldu. Emin adımlarla yolumuza yürüyoruz. Güven ve istikrar. Bu iki kavram çok değerlidir. Arkadaşlarımla hep bunun hakkında konuştum. Bununla devam edeceğiz. Bunun üzerine güçlü bir ekonomi kuracağız. Üretim ekonomisini tasarlıyoruz. Üretim gücümüzün sağladığı imkanları, herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifine çevireceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu