Sağlık

Doç. Dr. Barış Karabulut: “Süt dişleri kalıcı dişlerin kılavuzudur”

Kalıcı dişlere uygulanan tüm tedaviler süt dişlerine de uygulanabilir.

Süt dişlerinin sanılanın aksine çok değerli olduğunu belirten uzmanlar, en ufak bir çürükte bile doktora başvurmak gerektiğini söylüyor. Çocuk Diş Hekimi Doç. Barış Karabulut, süt dişlerinin kalıcı dişlere gerçek zamanlı ve doğru yönde sürmeleri için rehberlik ettiğini belirtiyor. Süt dişlerinin erken çekilmesinin çocuklarda travmalara yol açabileceğinin altını çizen Karabulut, bu dişlerde çok hızlı ilerleyen çürükler oluşabileceği uyarısında bulunuyor.

Üsküdar Diş Hastanesi Çocuk Diş Hekimi Doç. Barış Karabulut, çocuklarda süt dişlerinin öneminden bahsetti ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Kalıcı dişlerin düzgün bir şekilde sıralanması için süt dişlerinin sağlıklı tutulması gerekir.

Çocuk Diş Hekimi Doç. Barış Karabulut, “Bu dişler kalıcı dişlerin kılavuzlarıdır. Süt dişleri, kalıcı dişlerin doğru zamanda, doğru yönde ve doğru şekilde sürmesine rehberlik eder. Bu nedenle kalıcı dişlerin düzgün bir şekilde sıralanması ve ortodontik tedavilerin çok fazla gerçekleşmemesi için süt dişlerinin normal düşene kadar ağızda sağlıklı tutulması gerekir. söz konusu.

Kalıcı dişlere uygulanan tüm tedaviler süt dişlerine de uygulanabilir.

Süt dişlerinde en ufak bir çürükte bile doktora başvurmanın çok değerli olduğunu vurgulayan Karabulut, “Süt dişlerinde yapıları gereği süt dişleri çürüyor. Bu morluklar çocuklarda şiddetli ağrılara neden olur. Tedavinin geciktiği durumlarda diş çekimi yapılır. Kalıcı dişlere uygulanan tüm tedaviler süt dişlerine de uygulanabilir ve daha da önemlisi.” şeklinde konuştu.

Süt dişlerinin çekimi çocuklarda travmaya neden olabilir

Süt dişlerinin erken çekilmesinin çocuklarda travmalara yol açabileceğini kaydeden Karabulut, “Çekilen dişlerin yerine pirinç yapılır ve bu teller çocuğun ağzında uzun süre kalır. Ancak erken müdahale edilirse basit dolgularla çocuğa zarar vermeden süt dişlerini ağızda tutmak mümkündür. Süt dişlerinin kendiliğinden ve zamanında düşmesinin sağlanması hem çekimlerin hem de erken dönem diş teli tedavilerinin ve ileride oluşabilecek ortodontik sorunların önüne geçer. açıklama yaptı.

Tedavinin yüksek standartlarla donatılmış ortamlarda yapılması önemlidir.

Çocuklarda süt dişlerinin tedavisinin fakülte ortamları başta olmak üzere yüksek standartlarla donatılmış hastane ve kliniklerde çok değerli olduğunu belirten Çocuk Diş Hekimi Doç. Barış Karabulut sözlerini şöyle tamamladı:

“Fakültelerde birçok branş iç içe ve bazen farklı branşlardan da danışmanlık almak gerekebiliyor. Kanepede tedavi edilemeyecek durumda olan hastalar, genel anestezi ve sedasyon gibi uygulamalarla hastane içerisinde güvenli ve konforlu bir ortamda tedavi edilmelidir.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu