Ekonomi

Rekor Kıran Özgür Demirtaş Videosunda Dikkat Çeken Karşılaştırma!

prof. Dr. Özgür Demirtaş, uzun süredir ara verdiği Youtube video paylaşımına bir yenisini daha ekledi. Demirtaş’ın videosu saatler içinde milyonlar tarafından izlenirken, ekonomide yaşayacaklarımızın fragmanı gibiydi” dedi. Yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatan Demirtaş, isim listesi de yayınladı. Listede kimler yoktu? Mehmet Şimşek’in göreve başlamasıyla yapılanlara kıyasla vatandaşın ekonomide neler yaşayacağına dair öngörüler, umutla karamsarlığın ortasında gidip gelmemize neden oldu.

prof. Özgür Demirtaş, uzun süredir uygulanan ekonomi politikalarının yanlışlarını anlatmaktan sıkılmazken, ‘akılcı’ siyasete, diğer bir deyişle akla ve bilime dönüş için elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor. , seçim sonrası değişiklikle.

Yardım çağrısının ardından bir düzeltme paylaşan Demirtaş, asıl amacının ve söylemek istediklerinin tam olarak anlaşılmadığını, bu yöndeki tepkileri yanlış bulmadığını açıkladı.

Hafta sonu bir görsel yayınlayan Demirtaş, iktisatta yeni bir yönetimin olduğunu ve verilen mesajlarla yapılmak istenenin zor da olsa bilim adına düzeltmeler içerdiğini açıkladı. Son 2 yıl başta olmak üzere geçmiş yıllarda uygulanan ekonomi politikalarını da inceleyen Demirtaş, ilk grafikte hedeflenen dış ticaret verilerini açıkladı.

En düşük eğitim seviyesinin kendisi anlasa da anlatacağını belirterek söze başlayıp, dış ticaret açığındaki artışı gösterdi.

Demirtaş, Mehmet Şimşek’in görevde neler yapıp neleri yapamayacağını ya da yapacak gibi göründüğünü de inceledi. Onlara isimler de verdi. Daha sonra onlara neyin yol açacağını açıkladı.

Özgür Demirtaş, görselde kurulacak bir konsey ihtiyacına ve danışman niteliğindeki bu heyette kimlerin yer alması gerektiğine ilişkin de bir isim listesi yayınladı. Listede kimler yoktu?

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, eski banka üst düzey yöneticisi, Hazine uzmanı Kerim Rota, Koç Üniversitesi eski Fed çalışanı Prof. Dr. Selva Demiralp, ekonomist Haluk Bürümcekçi, ENAG Başkanı Prof. Ümit Özlale, Gazeteci İbrahim Kahveci, Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Refet Gürkaynak ve ekonomist, gazeteci Uğur Gürses.

Geçmişte yaptığı taban fiyat artışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Özgür Demirtaş, bu konuda bir grafik yayınlıyor. Yüksek zamlara rağmen taban fiyatın hala açlık sınırının altında olmasının nedenini de şöyle açıklıyor: Enflasyonla mücadele edilmiyor.

Özgür Demirtaş’ın belki de en çarpıcı grafiği bir karşılaştırma. Türkiye ve Güney Kore’nin kişi başına düşen milli gelir karşılaştırması Güney Kore’nin 80’li yılların başında Güney Kore’nin yüksek teknoloji yatırımlarıyla paralel giden iki ülkeden ne kadar farklılaştığını gösteriyor. Bugün Türkiye’de kişi başına düşen gelir 10 bin doların altındayken Güney Kore’de 35 dolara yakın görünüyor.

Demirtaş, son tablodaki Mehmet Şimşek’in önünde 3 seçeneğin sonuçlarını açıklıyor. Bunların kısa ve uzun vadede vatandaşlar üzerindeki etkisini de yorumluyor. Bizi duvara çarpıyor.

Mehmet Şimşek’in etkisi korkulduğu gibi kalırsa kısa vadede son 2 yıldır hissettiklerimize yakın suni bir ortam, uzun vadede ise acı bir son olacağını öngörüyor.

Mehmet Şimşek’in yapısal reformlar yapmadan sadece ekonomik yönelimli ortodoks politikalara yönelmesi kısa vadede sancılı, uzun vadede daha sancılı olurken, yapısal reformların yüzeysel kalması durumunda kısa vadede daha sancılı ve daha az olacağını öngörüyor. uzun vadede acı verici.

Son olarak Mehmet Şimşek’in tüm ekonomisini kullanır ve tüm kabinenin desteğiyle gerçek kalkınmayı ve demokrasiyi sağlarsa, bunu kısa vadede çok sancılı, uzun vadede ise ‘Zengin ve Mutlu Türkiye’ olarak nitelendiriyor.

Demirtaş’ın görselinde yer verdiği isimler de paylaşımına temel oluşturdu.

prof. Dr. Kamil Yılmaz,

Mahfi Eğilmez,

ibrahim kahveci

prof. Demirtaş’a destek veren isimlerden biri de Dr. Ümit Özlale oldu.

Özgür Demirtaş’ın görselini bu linkten izleyebilirsiniz.

kovancilarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu