Haber

Sevilla UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı

UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Sevilla, Roma’yı penaltılarda yenerek şampiyon olurken, İspanyol teknik direktör Jose Luis Mendilibar ilk kez Avrupa kupasının tadını çıkardı.

UEFA Avrupa Ligi finalinde İspanyol ekibi Sevilla ile İtalya temsilcisi Roma, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 berabere biten karşılaşmada penaltı atışları sonunda İspanyol Sevilla kupanın sahibi oldu. Mart ayında takımın başına José Luis Mendilibar’ı getiren Sevilla, yeni teknik direktörüyle birlikte UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götürerek yükselişini sürdürdü. İspanyol teknik adam Avrupa liglerini birinci, Sevilla ise 7. kupayı kazandı. 62 yaşındaki teknik adam, kırmızı beyazlıların başında 5’i Avrupa Ligi’nde, 11’i ligde olmak üzere 16 maça çıktı. Bu maçlarda 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldılar. İlk Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandı ve Roma’yı Jose Mourinho ile kupanın dışında bıraktı.

Jesus Navas 4. şampiyonluğuna ulaştı

37 yaşındaki futbolcu Jesus Navas, Sevilla ile 4 kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2006 ve 2017’de üst üste ilk 2 kupayı kazanan tecrübeli İspanyol, 2020 ve 2023’te de kupayı tekrar kazanmayı başardı. Navas, maç 90+5. Dakikada Gonzalo Montiel’e bıraktı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu