Haber

Ukrayna’nın Batı’dan aldığı silahları nasıl ‘yeniden sattığı’ ortaya çıktı

Ukraynalılar interneti Batı’dan sağlanan silah ve patlayıcıları, özellikle de daha önce ABD’nin askeri yardım paketlerinin bir parçası olarak Kiev’e sağlananları görüntülemek için kullanıyor. C4Patlayıcı sattığı gözlenirken, daha önce Ukrayna’ya gönderilen Batılı silahlar da ele geçirildi. Gazze Şeridi’ndeMilitanların elinde olduğu belirtildi.

Igor Korotchenko, Küresel Silah Ticareti Analiz Merkezi DirektörüSputnik’e yaptığı açıklamada, merkezin iddialarına göre ABD’den Ukrayna’ya sağlanan silah ve mühimmatın yüzde 10 ila 15’inin daha sonra yasa dışı olarak kullanıldığı belirtildi. Orta Doğu,Asya Pasifik Bölgesi ve Afrika ülkelerine gönderildiğini belirtti.

Adrese silah sevkiyatı

Araştırmada Ukrayna’nın internet sitesinde ABD menşeli C4 patlayıcıların kilosu 800 dolardan satışa sunulduğu ortaya çıkarken, sitedeki reklamda Kiev’de satılan ürünün farklı açılardan fotoğrafları ve İngilizce metninin yer aldığı görülüyor.

İnternet üzerinden ürün satışı yapan hesabın duyurusunda, ‘Ateşli silahlar Urayna’nın her yerinde satılıyor‘,’ Adrese anonim teslimat‘ Ve ‘ Uygun depodan satın alın‘ gibi seçenekler de bulunmaktadır.

Reklam metni İngilizceAyrıca siparişin nasıl verileceği ve alıcıya nasıl teslim edileceği de açıklanmaktadır.

SputnikŞu anda Rus özel servislerinde çalışan eski bir Ukraynalı sınır muhafızı olan Ruslan Sirovoy, ‘a şunları söyledi. Avrupa Birliği’nden (AB)Ukrayna’ya gönderilen yardımın hem yurt içinde hem de yurt dışında aktif olarak yeniden satıldığını doğruluyor.

Ukrayna’ya giden insani yardımlara dikkat

Ukrayna Gümrük Servisi, Rus özel servisleri için veri toplama işine dahil oldu Siber Güvenlik Dairesi eski başkanı SirovoyMacaristan üzerinden Ukrayna’dan ayrılıp İstanbul üzerinden Moskova’ya uçtuğunu anlatırken, AB’den gelen yardımlarla ilgili şunları söyledi: Ukrayna gümrük sınırları üzerinden gece görüş cihazları, termal görüntüleme sistemleri, gece görüş sistemleri ve daha birçok teknoloji Avrupa Birliği’ndendir İnsani yardım konvoyu ile geçen. İnsani yardım kapsamına girdiğinde hiçbir şekilde kayıt altına alınmıyor.” söz konusu.

Sirovoy, hafif silahlar da dahil olmak üzere insani yardımların çoğunun neredeyse anında yeniden satıldığını vurguladı. Gelen silah ve mühimmatın en iyileri Ukrayna ve Romanya’da alınıp satılıyor. internet Bu konuda temel satış platformu. Yiyecekten silahlara kadar her şey satılıyor. En kaliteli yardımlar yerli alıcılara veya AB ülkelerine yeniden satılırken, en kötü yardımlar halka dağıtılıyor. Bu kategori askere alınan ve cepheye gönderilenleri içerir.diye tamamladı.

buharkenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu